söndag 23 mars 2014

Limpan "Bäst efter"


För att spinna vidare på förra inlägget om hur tiden rusar iväg, kommer nu historien om brödet bakat på alldeles för gammalt mjöl och annat plock...

Ja, så blir det när man städar skafferiet och upptäcker att rågsikten har passerat bäst-före-datum (med råge...), men är alldeles för snål för att bara kasta bort det. Dessutom fyndade jag fyra påbörjade påsar med hasselnötter och längst ner i lådan en påse torkade aprikoser.

Receptet jag använde som grund var en variant av filmjölkslimpa och jag blandade upp den gamla rågsikten med vetemjöl och graham, men som pricken över i't erkänner jag ändå att filmjölkens datum gått fem dagar över tiden.

Om någon undrar hur det smakade så kan jag berätta att det fick klart godkänt av familjen och uppmaningen om att gärna baka mer. Problemet är att jag inte har helt koll på vilka mjölmängder jag tillsatte, men då får det bli en annan variant på temat för ännu finns det kvar gammalt mjöl.



Det milda vårvädret försvann lika snabbt som mina små påskliljor vissnade, men när det även vräkte ner snö igen och det åter kändes som vinter kändes det helt rätt att fylla vasen med vita tulpaner istället.

Inga kommentarer: